Verslag Oranje wedstrijd

29-04-2024

Door Rob

De aanloop naar deze gezellige wedstrijd liep wat rommelig.

Ik had ingeschreven met Hugo Beltz maar die raakte kort voor de wedstrijd geblesseerd en meldde zich donderdag af. Gelukkig belde Hugo mij vrijdagmiddag met de boodschap, na een bezoek aan zijn wonderdokter, dat hij weer genezen was en dat wij toch konden deelnemen.

Matchday 27 april, na wat “opstartproblemen” had ik helaas de koffie in de ochtend gemist en dus ook de mooi versierde entree van ons clubhuis. Wel zag ik overal al de kleurrijk versierde deelnemers onderweg naar de holes, de stemming zat er al goed in.

Na een korte kennismaking met Hugo, Marianne van den Houdt en Conny Beijersbergen bespraken we de strategie van de dag en konden we van start vanaf Hole 2. Ik begon goed en maakte een par op onze 1e hole en het leek mij verstandig om mijn 3 punten te noteren, “dat kan zo maar de laatste zijn van de dag” zei ik nog. Het teambelang stond voorop dus relaxt verder naar hole 3, rustige achterzwaai, naar de bal blijven kijken, slag afmaken en genieten zolang het goed gaat, jullie kennen het wel. BAM, in de sloot! “Met mijn hcp moet het toch lukken om 4 mooie scores te maken op 18 holes voor het team” dacht ik nog. Nog een lange weg te gaan.

Na hole 9 hadden we even de tijd om naar onze score te kijken en ik naar die van mij. Ik was aangenaam verrast met mijn eigen resultaat: 36 slagen met 18 punten, wow ik kan mij niet herinneren dat ik eerder 36 slagen heb gehad op de 1e 9. Misschien was het felbegeerde Oranje Jasje toch in het vizier? Helaas viel het kwartje 1 minuut later, we moesten nog eindigen op hole 1, er kwamen dus nog wat slagen bij op de 1e 9, misschien ook nog wat punten?

Samen waren we tot de conclusie gekomen dat we nog flink aan de bak moesten op de 2e 9 en kwamen na een oranjebitter en een stevige regenbui op dreef. Mijn teamgenoten scoorde mooie punten terwijl ik even in een dipje zat op hole 12 en 13, met zelfs een streep op hole 16. Gelukkig pakte ik de draad weer op en konden we op hole 1 ons laatste punt binnen harken, de klus was geklaard! Mooie golfdag in een gezellige flight met gezellige gesprekken. Zin in een lekker Lentbokje.

Zelf had ik een mooie score met 37 punten, verbetering van mijn hcp maar kansloos voor de overwinning dacht ik, er zijn er vast met ruim 40 punten. Het clubhuis was inmiddels oranje gekleurd door alle feestelijke outfits en de prijsuitreiking zou gaan plaatsvinden. “2 spelers met 37 punten gelijk geëindigd op de 1e plek” hoorde ik Felix door de microfoon zeggen! Ondanks mijn mindere 2e 9 had ik dus dezelfde score als Ed van den Hout. “Hij heeft vast een betere score op de 2e 9 dan ik” dacht ik nog, maar mijn naam werd gewoon genoemd als winnaar! Yes, gelukkig mocht ik het oversized oranje jasje in ontvangst nemen uit handen van Tonny en nu zal mijn naam worden vereeuwigd op de rechtermouw van dit flitsende colbertje. Wie had dat gedacht? Ik niet.

Via deze weg wil ik alsnog mijn flightgenoten bedanken, dit was ik vergeten in mijn onvoorbereide speech. Daarnaast wil ik de organisatie bedanken voor de soepel verlopen wedstrijd, de gezellige aankleding en het heerlijke buffet, het was een geslaagde dag voor iedereen. Alle andere winnaars gefeliciteerd met jullie resultaat, hopelijk tot snel tijdens een ander mooi evenement op De Loonsche Duynen.

Klik hier voor het verslag van Susanne Ebben.

Klik hier voor de uitslagen.

En klik hier voor alle andere foto's.
Verslag Oranje wedstrijd

« Terug